Framtiden är mobil

2017 är mobilen störst inom e-handel

Den mobila e-handelsrevolutionen går mycket snabbare än någon kunnat förutspå. Under det första kvartalet 2015 gjordes 36% av alla e-handelstransaktioner i Sverige från en mobil enhet, något som gör Sverige till ledande nation i Skandinavien för mobil e-handel.
.

”Den mobila e-handeln går spikrakt uppåt. På 3 år har andelen som handlat i mobila enheter ökat från 16% till 42%. Allt tyder på att konsumtion i mobila enheter kommer att fortsätta öka.” – Svensk E-handel rapport 2015

.
Den här ökningen av nätshopping via mobilen påverkar förstås i hög grad de som driver e-handel. En webbshop måste helt enkelt vara enkel att använda, och inte bara via desktop. För många användare är en icke-responsiv hemsida skäl nog att lämna sidan och gå till en konkurrent istället.

I år är det alltså extra viktigt att se till att din hemsida är responsiv. Responsiv webbdesign (RWD) är webbdesign som tillåter layouten att förändras beroende på vilken skärmstorlek och skärmupplösning som besökaren har, och beroende på vilka funktioner som webbläsaren stödjer. Antal kolumner och bilder kan anpassas automatiskt, och bilder skalas om beroende på främst fönsterbredden.

Så du som driver webbshop och som funderar över om det är värt att lägga ner extra resurser på att göra din hemsida responsiv – sluta fundera.
Kontakta oss på Weberfy idag!

Mobil mobiler mobilen mobiltelefon

Källor: Svensk E-handel, Internetworld IDG, Criteo